Argenta Consult - Consultancy voor uw organisatie, directie, uw team of uzelf

Wat klanten zeggen

 

De door mij gevolgde cursussen van Margriet bleken in wezen te gaan om – verschillen in – communiceerstijlen. In de loop van de jaren in diverse werksituaties heb ik van het geleerde dankbaar gebruik kunnen maken. Margriet draagt haar kennis met een verbluffende helderheid over waardoor het leereffect van de cursus lang nawerkt. Het vergroot ook het zelfvertrouwen om met zeer verschillende mensen, op alle niveaus in organisaties op een goede manier in contact te komen, ook als je het naar inhoud met elkaar oneens bent. En omdat communiceren nooit stopt, heb ik er doorlopend voordeel van!

Tom Reijn, liaison officer bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

 

Margriet heeft ons mooie familiebedrijf tijdens een rumoerige fase begeleid bij de directie-overdracht van ons, oprichters, naar de volgende generatie. Inmiddels hebben we alweer nieuwe stappen gezet en de volgende belangrijke komt er aan: wij gaan met een gerust hart iets verder van het bedrijf wonen op een prachtige plek in onze woonplaats. Ik heb heel veel gehad aan wat we met Margriet hebben opgebouwd en aan de wijze lessen die we van haar hebben meegekregen. “Hou het klein en vooral bij jezelf” werken voor mij nog steeds heel goed. Die gedachten geven mij houvast en rust, juist op die momenten dat het er om mij heen hectisch aan toe gaat. Ik beveel Margriet van harte aan als coach bij de samenwerking in ingewikkelde situaties.

 Oud-directeur en mede-oprichter van een bloeiend familiebedrijf

 

“Op 3 mei 2017 heb ik mijn coachtraject met Margriet afgerond. Ik waardeer de manier waarop ze met me meeliep. Ik dank haar voor de mooie gesprekken en haar eerlijke adviezen over het omgaan met onduidelijkheden, weerstand en onzekerheden, het ontwikkelen van zelfvertrouwen en stevigheid, ‘op de bal spelen’ en me minder laten afleiden door ondertonen, toekomstgericht en positief denken en handelen, de nadruk meer te leggen op ‘wat’ dan op ‘hoe’ en de stap naar teamleider. Margriet biedt nazorg en beschikbaarheid bij toekomstige dilemma’s aan. Dat tekent de manier waarop zij helpt. Margriet, dank voor alles”.

Atze Bosma (teamleider Klantenservice Prolife Zorgverzekeringen)

 

“Wat ik erg in Margriet waardeer is dat ze heel praktisch is. Praktisch begeleidt ze je met een enorme ervaring waar je veel aan hebt. Waarom? Omdat ze zodanig OPEN luistert en dan – al naar gelang de vraag heeft ze allerlei methoden om je heel concreet verder te helpen. Een echte aanrader, wat ik dan ook naar twee personen al gedaan heb. Ook zij waren onder de indruk.”

Bart van den Berg (adviseur MBA Climate Neutral Group)

 

“Inmiddels alweer een hele poos geleden dat ik de leergang interventiekunde heb gevolgd bij Margriet. Nog regelmatig komen stukken uit deze trainingen als levendige herinneringen met vlagen naar boven. Ik gebruik onderdelen uit deze training in mijn dagelijkse werk als manager. De verkregen inzichten beklijven dus echt en zijn hierdoor zeer waardevol. Margriet als trainster heb ik als zeer prettig ervaren: Heel rustig, ruimte gevend, met veel respect, maar ook kordaat & zakelijk en niet te vergeten een flinke dosis humor. Mij hebben deze trainingen veel opgeleverd en doen ze dit nog steeds. Ik kan ze dus van harte aanbevelen”.

Frank Schuurmans, (manager development consumables, SPGPrints)

 

“Het is inmiddels meer dan 10 jaar geleden dat ik enkele intensieve trainingen heb gevolgd bij Margriet van Kampenhout. Deze trainingen — en in het bijzonder de samenwerking met Margriet — hebben er in ieder geval voor gezorgd dat ik Margriet tot op de dag van vandaag nog steeds helder op het netvlies heb staan. Wij hebben namelijk samen heel hard gewerkt om diverse persoonlijke doelen voor mijzelf te bereiken. Nu, ruim een decennium later, heb ik hier nog steeds profijt van. Margriet heeft op een geweldig goeie manier, soms ook hard en confronterend, op de juiste tijdstippen, aan de goede knoppen gedraaid. Ik ben Margriet hier heel dankbaar voor en in mijn werk geniet ik hier nog vaak van.”

Alex Ruiter (directeur Strukton International)

 

“Al weer enige jaren geleden heb ik een individueel coaching traject bij Margriet doorlopen. Zij heeft me op een persoonlijke en praktische wijze aan inzichten geholpen waarmee ik aan de slag kon. Ik ben haar daar nog steeds dankbaar voor. Recent heb ik nog een terugkomdag gevolgd die ik als inspirerend heb ervaren. ”

Marko Troe (Product Owner Visma Software BV)

 

“Ik heb Margriet leren kennen als iemand die scherp analyseert, zonder oordeel luistert en niet schuwt om de dingen bij name te noemen. Middels puntige vragen is ze in staat om zelf te laten ontdekken waar het probleem zit, waardoor hetgeen je ontdekt ook beklijft. Een aantal uitspraken die kenmerkend voor haar zijn, en in m’n achterhoofd een permanente plek hebben gekregen zijn: “Je moet het doen met wat er is” en “De brug bouwen terwijl je er overheen loopt (Margriet voegt toe: deze laatste is oorspronkelijk van Robert Quinn)”.

Dirk-Jan Hulsman (ERP consultant HSO, the results company)

 

“De training van Argenta Consult heeft me geleerd om de kracht van mijn gesprekspartner beter te benutten bij coaching gesprekken en in mijn rol als leiddinggevende.”

Ruud van den Heuvel (interim manager, ondernemer VDH Interim)

 

“Vanuit de ervaring die ik zelf opdeed als gecoachte bouwde ik aan mijn eigen stijl van coachen. Ook het herkennen van mijn eigen handelswijze/reactie in relatie tot de fase waarin de ‘klant’ zich bevindt, heb ik als waardevol ervaren.“

Carla Hartog (interim manager P&O, ondernemer Hartog advies & management)

 

“Sinds enkele jaren heb ik individuele coaching bij Margriet. Margriet ervaar ik als een goede coach, die altijd praktisch met me mee denkt, mij confronteert met mijn eigen gedachten en dat alles op een respectvolle wijze. Zij help mij iedere keer weer bij het zoeken naar oplossingen bij het soms maken van lastige keuzes zowel op het werk als privé en geeft mij goede handvatten om mijn gedachten en gevoelens te ordenen. Iedere keer wanneer ik naar huis rij heb ik weer nieuwe inzichten gekregen en weer wat om over na te denken. Margriet, dank je wel hiervoor en ik kan iedereen aanbevelen om kennis met haar te maken.”

een directiesecretaris

 

“Dit is een cursus die echt verschil maakt en die ik (daardoor) niet snel zal vergeten. Op een persoonlijke manier heb ik praktische vaardigheden geleerd om mijn coaching effectiever te maken. Tegelijkertijd heb ik een goed inzicht gekregen in de wijze waarop mijn eigen beelden en vooroordelen een coachingstraject kunnen beïnvloeden. Een waardevolle ervaring.”

Erik van Kol (procesoptimalisatie (Lean) en organisatieadvies, Van Kol Advies)

 

“I highly recommend Margriet van Kampenhout as a trainer. We had a great team development workshop. She brought an energy with her which caught on across the group, and I still have happy memories of the event many years later. Thanks Margriet.”

Jabe Wilson (education Director, Elsevier UK)

 

“Margriet is in staat om mensen hun gedrag effectief en blijvend te veranderen door gebruik te maken van verschillende methodes. Dit is niet soft, integendeel het leidt tot resultaten op de werkvloer. Mensen kunnen beter omgaan met elkaar en met keuzes in het werk. Uiteindelijk levert dit productiviteit op. Voor mij persoonlijk was de training die ik bij haar volgde een enorme ‘eye opener’ wat mij niet alleen in het werk, maar ook prive enorm geholpen heeft om mensen beter te begrijpen. Hiervan heb ik nog dagelijks profijt in de samenwerking en relaties met anderen.”

Albert Groothedde (CEO, Innovites)

 

“De cursus laat je mogelijkheden en belemmeringen zien. De cursus laat je kritisch naar jezelf kijken. Wie ben ik naar de ander. De cursusleidster geeft goed antwoord op je leervragen. De cursusleidster leert je op een andere manier kijken.”

Albert Juffer (teamleider VMBO onderbouw Pieter Zandt Scholengemeenschap)